Wszystkie kategorie przepisów - Aromatyczna rozmarynowa cukinia

Aromatyczna rozmarynowa cukinia

K. LudwiczakSkladniki:

200 g cukini (1 średnia szt.)

10 g oleju rzepakowego (1 łyżka)

30 g cebuli (mała)

5 g czosku (2 ząbki)

Kilka świeżych gałązek rozmarynu

Sól i pieprz do smaku

 

K. LudwiczakPrzygotowanie:

  1. Cukinię obierz, umyj i osusz a następnie pokrój na plasterki.
  2. Ułóż w naczyniu żaroodpornym i skrop olejem.
  3. Dodaj sól i pieprz do smaku.
  4. Cebulkę obierz, posiekaj i ułóż na cukini
  5. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę lub bardzo drobno posiekaj i ułóż na cukini.
  6. Ułóż na wierzchu liście rozmarynu.
  7. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 1800C i piecz ok 20min.
  8. Podawaj ciepłą cukinię ozdobioną rozmarynem.