Wszystkie kategorie przepisów - Kanapki z papryki

Kanapki z papryki

K. LudwiczakSkładniki:

180 g papryka czerwona (1 szt. średnia)

50 g kaszy jęczmiennej pęczak (3 łyżki lub 1/2 woreczka)

30 g sera twarogowego (2 łyżki)

30 g makrela wędzona (2 łyżki)

5 g koperku ogrodowego

Sól i pieprz do smaku

 












Przygotowanie :

  1. Ugotuj kaszę pęczak. Wcześniej należy ją wypłukać w letniej wodzie. Gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (czyli dodać 100ml wody do gotowania)
  2. Paprykę umyć i przekroić wzdłuż na połówki oraz usunąć gniazdo nasienne.
  3. Koperek umyć, osuszyć i drobno posiekać.
  4. Serek twarogowy rozgnieść widelcem, następnie wymieszać z ugotowaną kaszą pęczak i koperkiem. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
  5. Połówki papryki faszerować farszem, a następnie makrelę ułożyć na farszu.
  6. Podawać kanapeczki z papryki ozdobione koperkiem.

 

Świetne jako drugie śniadanie na wynos.