Wszystkie kategorie przepisów - Makaronem z cukini z pieczona dynia i czerwoną fasolą

Makaronem z cukini z pieczona dynia i czerwoną fasolą

K. LudwiczakSkładniki dla 2 osób:

200 g dyni

200 g cukinii (1 mała szt.)

200 g pomidorów koktajlowym

125 g mozzarelli (1 opakowanie)

60 g czerwonej fasoli konserwowej (3 łyżki)

30 g kiełków (3 łyżki)

Kilka liści bazylii



Składniki sosu:

20 g oliwy z oliwek (1 łyżka)

5 g musztardy

10 g miodu

3 g czosnku (1 ząbek)

 



Przygotowanie:

  1. Dynię obrać, umyć, pokroić w dużą kostkę i grillować kilka minut w rozgrzanym do 180OC piekarniku lub na patelni grillowej
  2. Cukinię umyć i przygotować makaron przy użyciu noża julienne.
  3. Pomidory koktajlowe umyć i pokroić na połówki
  4. Mozzarelle pokroić w kostkę lub plasterki
  5. Wszystkie składniki połączyć i ułożyć na talerzu, ułożyć na wierzchu fasolkę konserwową
  6. Przygotować sos balsamiczny z oliwy, musztardy i  miodu
  7. Sałatkę przed podaniem polać sosem, dodać sól i pieprz do smaku, i ozdobić liśćmi bazylii