Wszystkie kategorie przepisów - Makaron z krewetkami, szpinakiem i pomidorami suszonymi

Makaron z krewetkami, szpinakiem i pomidorami suszonymi


Składniki:K. Ludwiczak

60g makaronu spaghetti pełnoziarnistego

150g liści szpinaku (2 duże garście)

100g pomidorów koktajlowych (garść)

35g pomidorów suszonych (5 plasterków)

80g krewetek tygrysich (8 szt.)

8g oleju kokosowego (1 łyżeczka)

6g czosnku (2 ząbki)

3g curry

Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Do rozgrzanej patelni z olejem kokosowym dodaj curry i smaż krewetki na rumiany kolor z obu stron. Zdejmij krewetki z patelni.
  2. Na patelnie dodaj liście szpinaku, przeciśnięty czosnek, pomidory suszone i duś chwilę aż składniki zmiękną
  3. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu i odcedź.
  4. Wymieszaj gorący makaron ze szpinakiem i pomidorami suszonymi, ułóż na wierzchu krewetki.
  5. Podawaj ozdobione pomidorami koktajlowymi i liśćmi bazylii.