Wszystkie kategorie przepisów - Makaron z pesto z bazylii i orzechów ziemnych

Makaron z pesto z bazylii i orzechów ziemnych

K. LudwiczakSkładniki (dla 2 osób):

120g makaronu spaghetti pełnoziarnistego

200g pomidorów koktajlowych (2 garście)

30 listków bazylii

20g oliwy z oliwek (1 łyżka)

K. Ludwiczak30g orzechów ziemnych (2 łyżki)

10ml soku z cytryny (1 łyżeczka)

20-25ml przegotowanej wody

5g miodu (1/3 łyżeczki)

3g czosnku (1 ząbek)

Sól i pieprz do smaku

 Przygotowanie:

  1. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu i odcedź.
  2. Przygotuj w blenderze pesto z orzechów ziemnych, bazylii, oliwy z oliwek, soku z cytryny, miodu, czosnku z dodatkiem wody do uzyskania pożądanej konsystencji.
  3. Podawaj ozdobione połówkami pomidorów koktajlowych i liśćmi bazylii.