Wszystkie kategorie przepisów - Jajecznica z awokado

Jajecznica z awokado


k. Ludwiczak2 szt. jajek LSkładniki:

  • ½ szt. awokado
  • 150 g roszponki
  • 100 g pomidorów koktajlowych (ok. 5 szt.)
  • 5 g masła (1 łyżeczka)
  • 5 g szczypiorku (1 łyżka)

Przygotowanie:
  1. Wbij jajka do miseczki. Dodaj sól i pieprz do smaku.
  2. Przygotuj warzywa - roszponkę umyj i osusz, następnie umyj, osusz i pokrój na połówki pomidory, awokado umyj, obierz i pokrój w plastry.
  3. Na środku talerza połóż roszponkę, następnie ułóż po bokach pomidory i awokado.
  4. Patelnię rozgrzej, rozpuść masło i wlej jajka na gorący tłuszcz.
  5. Mieszając smaż do ulubionego momentu ścięcia. Pamiętaj, że jajko ścina się także pod wpływem swojego ciepła na talerzu.
  6. Jajecznicę posyp świeżym szczypiorkiem i od razu podawaj na talerzyku z warzywami.